lørdag den 27. juli 2013

Hummingbird Guinness chokoladekage


Det her er en af de bedste chokoladekager, jeg kender. Opskriften kommer fra The Hummingbird Bakery i london, helt klart hver et besøg vis man er på de kanter!

Ingredienser:
250 ml Guinness Øl
250 g smør (den usaltede slags)
80 g kakaopulver
400 g sukker
2 æg
1 tsk vanilje essens
140 ml mælk (helst sød eller let)
280 g hvedemel
2 tsk natron
½ tsk bagepulver

Tænd ovnen på 170 grader (alm ovn). Varm guinness og smør langsomt op, til smøret er smeltet. Hæld den varme masse ned over sukkeret og kakaopulveret. Bland mælk, æg og vanilje sammen og bland det med sukkerblandingen. Bland de resterende ingredienser sammen i en stor skål. Hænd den halvvarme blanding i skålen og mix en hel del. Hæld derefter i springform og bag i omkring 45 min. Tjek med nål om den er færdig bagt. 
Mængden her passer til en 23 cm springform, giver 3 bunde. Det er en klar fordel at smøre formen med smør og drysse den med mel bagefter. Det giver de pæneste kanter når man skal overtrække bagefter. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar