Der er flere ting, man skal tage stilling til inden man går i gang:
- Type fyld
- Selve kagen (afhænger af fyldet)
- hvilken opsmøring (igen afhænger af smags sammensætningen)
- og til sidst dekoreringen
Fyld er der mange mange meninger om og der findes et hav af opskrifter. Jeg har klart fået de bedste resultater med mousser. De holder formen godt uden at "klaske" for meget sammen. Men det er altid en god ide at prøve en ny opskrift af, inden den skal benyttes i den egentlige kage. Husblas kan fx være lidt tricky i starten ;)
Selve kagen kan man bage af mange forskellige ting, men det er vigtigt, at den er godt stabil. Jeg har rigtig gode erfaringer med drømmekage. Den holder formen godt, bliver ikke så nemt tør og smager ikke igennem. Men man kan også sagten bruge en god chokoladekage eller squashkage (vis det passer til fyldet).
Valg er opsmøring er også vigtig, jeg er klart forfalden til PSC (palmin-smørecreme). Men der er mange muligheder. Men vis kage dekorationen er hvid i bunden, så skal man passe på med en mørk opsmøring.
Derefter er det en god ide at lave en ca tidsplan, ofte skal mousser stå natten over, og der skal sættes tid af til at opsmøringen kan tørre.
Derefter er det en god ide at lave en ca tidsplan, ofte skal mousser stå natten over, og der skal sættes tid af til at opsmøringen kan tørre.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar