torsdag den 28. november 2013

Macarons


Her er min grund opskrift på macarons, billederne er fra flere omgange, da jeg laver dem fra tid til anden, i forskellige farver og smags varianter. Det er egentlig meget simpelt, men det kræver lidt teknik og tålmodighed, så giv ikke op vis det ikke lykkedes helt første gang.

Ingredienser:
150g flormelis
120g mandelmel
110g æggehvide (mellem 3 og 4 æg)
100g sukker
evt farve og smag

Vis du vil have farve i så køb farvepasta, alm frugtfarve giver for meget væde. forvarm ovene til 150 grader alm. Bland mandelmel og flormelis godt sammen. Pisk æggehviderne til de laver små hvide toppe, tilsæt sukkeret i lidt af gangen, mens du pisker. Det skal lave en glat marengs. Vis du vil have farve i er det nu, det samme gælder flydende smags givere. Vend mandel og flormelis i, vis du bruger maskine, så brug det flade piskeris. Vær ikke bange for at røre for meget i det, der må endelige ikke være klumper i. Plus luft hullerne kan give porøse macarons desværre. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt små runde klumper på en bageplade i en flydende bevægelse. 
Bank bunden af pladen mod bordet, så eventuelle luftbobler bevæger sig ud af dejen. Det er nu man kan drysse lidt spiseligt pynt på. For de skal nu stå og tørre i min 30 minutter, gerne en time eller to. De skal have dannet en skorpe, så de ikke klæber til din finger, når de prikker til dem. Lad dem endelig stå længere vis du er i tvivl. Bag macarons'ne mellem 8-12 min, prøv dig frem for det er meget forskelligt afhængig af ovnen. Når de er tørret kommes, der fyld på den ene macaron og den parres med en i samme størrelse. De må meget gerne stå og samle sig et par dage inden servering. Og kan holde sig 1-2 uger i køleskabet afhængig af fyldet :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar