onsdag den 6. november 2013

Bedstefars skæg kage

Dette er en rigtig prale kage, den ser ganske avanceret ud, men er faktisk ganske nem at lave. Den tager mellem 30 og 45 minutter at lave inkl. bagning. Så den er genial til fx familie komsammen eller skole halløj. Også smager den dejligt:)
Ingredienser:
bund:
275g mel
185g blødt smør
225g sukker
3/4 tsk bagepulver
3 æggeblommer
1,75 dl mælk
Midte:
et glas hindbær marmelade (ribs er også godt)
Top:
3 æggehvider
185g sukker

Del æggene i hvider og æggeblommer. Pisk smør og sukker til bunden grundigt. Kom derefter æggeblommerne i sukker blandingen et efter et under piskning. Bland mel og bagepulver og kom det i sukker blandingen skiftevis med mælken. Når dejen er ensartet kommes den i en bageform og bag ca. 15 min ved 200 grader varmluft. I mens piskes æggehviderne stive, når de danner toppe kommes sukkeret langsomt i. Pisk til det bliver en sej marengs. 
Når bunden er bagt kommes et lag af marmeladen på bunden og marengsen spredes oven på. Nu bages kagen yderlige ca. 15 min ved 200 grader varmluft. Toppene skal være lysebrune på toppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar