onsdag den 6. november 2013

Hjemmelavet karameller


Karamellerne her er helt fantastiske, men kan være lidt tricky. Så bevæbne dig med tålmodighed og køb ind til en ekstra potion første gang. Plus sukkermassen bliver meget varm, så pas på fingerne. Men så snart man har håndelaget er det super nemt og hele umagen hver;)

Ingredienser:
250g sukker
2,5 dl fløde
1 vanilje stang
25 g smør
1 knsp salt

Smelt langsomt sukkeret i en tykbundet pande. Jo mørkere, jo mere smag, men pas på sukkeret ikke brænder på, det kan tydeligt smages!
Nu kommes først smørret og så LANGSOMT fløden i. Det er bedst vis sukkeret ikke størkner, men ingen panik vis det sker. Bare skrue ned og bland til det er smeltet. Skrue derefter op igen.
Lad det koge i ca 10 minutter og kom vaniljekornene og saltet i. Rør løbende i blandingen. Kog indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tydelig mere grynet. Vis du har et stege eller sukker termometer så brug det endelig. Ved 125 grader bliver de lidt bløde og ved 130 grader bliver de hårde. 
Hæld derefter massen ud i en form med olieret bagepapir. Når massen er kølet lidt af skæres der små tern ud. Men det er lidt tricky, for massen skal være så kold, at den ikke bare løber sammen igen, men ikke så kold, at den krakelere når man skære i den. For så bliver de ikke så pæne.
Vis man rammer det rigtige tidspunkt, bliver de super fine:) og så kan de pakkes ind i bagepapir.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar