fredag den 2. august 2013

Hyldeblomstgele

Ingredienser:
1 dl hyldeblomstsaft
1 tsk geletinepulver (svare til to plader husblas)
lidt vand

Jeg fortrækker at bruge økologisk hyldeblomstsaft, vis ikke jeg kan skaffe noget hjemmelavet :) Det må endelig ikke være light! Hæld hyldeblomstsaften op i en skål og stil på bordet inden for rækkevide. Bland vand og geletinepulver i en anden lille skål og kom den i mikrobølgeovnen i ca 30 sek. Det skal være helt opløst, så kan tage lidt længere tid. Hæld det straks ned i hyldeblomstsaften og rør med et lille piskeris. Stil i køleskabet. 

Så bliver det tricky, hold godt øje med den, for vis den er for flydende vil den ødelægge kagen, men vis den er for stiv vil den ligge i klumper. Det perfekte tidspunkt er ca, når den følger med op med fingeren. Men ikke drypper af med det samme. Jeg synes, det er klart nemmest bruge en pensel til at fordele det på kagen. (Se resultat i "Prøve på bryllupskage")

Gelen kan laves med andre safter også, fx jordbær :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar