Ingredienser:
100 g smør
2 dl vand
3 dl mælk
50 g gær
50 g sukker
½ tsk salt
1 æg
ca. 900 g mel
Smelt smørret, i gryde eller micro, og stil til at køle. Varm mælk og vand op til finger temperatur, det kan gøres ved at bruge kogende vand og køleskabskoldt mælk. Det må ikke være for varmt inden man blander gæren i, ellers dræber det gærbakterierne. Bland derefter sukker, salt, æg og lidt mel i, derefter smøret. Vis smørret komme i først, vil det omkapsle gærbakterierne og miste sin effekt. Bland mel i til det har en god konsistens. Ælt godt igennem og stil til hævning i 30 min et lunt sted. Tag dejen ud på bordet og ælt godt igennem. Jeg har tilføjet noget lysserødt farve og trykket dem ud med en hjerte form, for at give det et romantisk look <3
De skal have 10-12 min ved 200 grader alm ovn. Dem med glat overflade er penslet med æggeblomme. Selvom de bliver lidt brune på toppen, bliver de dejlig lysserøde inden i.
De skal have 10-12 min ved 200 grader alm ovn. Dem med glat overflade er penslet med æggeblomme. Selvom de bliver lidt brune på toppen, bliver de dejlig lysserøde inden i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar