torsdag den 28. november 2013

Macarons


Her er min grund opskrift på macarons, billederne er fra flere omgange, da jeg laver dem fra tid til anden, i forskellige farver og smags varianter. Det er egentlig meget simpelt, men det kræver lidt teknik og tålmodighed, så giv ikke op vis det ikke lykkedes helt første gang.

Ingredienser:
150g flormelis
120g mandelmel
110g æggehvide (mellem 3 og 4 æg)
100g sukker
evt farve og smag

Vis du vil have farve i så køb farvepasta, alm frugtfarve giver for meget væde. forvarm ovene til 150 grader alm. Bland mandelmel og flormelis godt sammen. Pisk æggehviderne til de laver små hvide toppe, tilsæt sukkeret i lidt af gangen, mens du pisker. Det skal lave en glat marengs. Vis du vil have farve i er det nu, det samme gælder flydende smags givere. Vend mandel og flormelis i, vis du bruger maskine, så brug det flade piskeris. Vær ikke bange for at røre for meget i det, der må endelige ikke være klumper i. Plus luft hullerne kan give porøse macarons desværre. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt små runde klumper på en bageplade i en flydende bevægelse. 
Bank bunden af pladen mod bordet, så eventuelle luftbobler bevæger sig ud af dejen. Det er nu man kan drysse lidt spiseligt pynt på. For de skal nu stå og tørre i min 30 minutter, gerne en time eller to. De skal have dannet en skorpe, så de ikke klæber til din finger, når de prikker til dem. Lad dem endelig stå længere vis du er i tvivl. Bag macarons'ne mellem 8-12 min, prøv dig frem for det er meget forskelligt afhængig af ovnen. Når de er tørret kommes, der fyld på den ene macaron og den parres med en i samme størrelse. De må meget gerne stå og samle sig et par dage inden servering. Og kan holde sig 1-2 uger i køleskabet afhængig af fyldet :)


Stempel småkager

Jeg fik et par kage stempler den anden dag, og de måtte jo lige afprøves. Faktisk blev resultatet overraskende godt, selvom det var på ren slump. Og at jeg ikke havde sukker i huset ;P

Ingredienser:
300g mel
200g blødt smør
100g flormelis
1 tsk vanilje pulver
1 tsk kardemomme
1 tsk ingefær
0,5 tsk kanel

Skør smørret i små stykker og bland melet i. Bland til sidst formelis og krydderierne i. Dejen må gerne hvile lidt inden du bruger den. Vis du stiller den i køleskabet, så sikre dig at den er varmet godt op igen inden du går videre. Rund dejen ud på ca 0,5 cm i tykkelse, og tryk runde stykker ud i ca samme størrelse som stemplerne. Placer dem på pladerne og tryk forsigtigt stemplet ned over, med pas på ikke at trykke for hårdt! Det hjælper at drysse stemplerne med lidt mel ind i mellem hver småkage. Bag 6-8 minutter ved 200 grader varmluft.


Red velvet cupcakes


Tror også de her cupcakes er kaldet "røde fløjlskager" på dansk. Men de smager i hvert fald super godt. Deres flotte røde farve og hvide flødeostglasur giver dem et hyggeligt julenisse præg;)
Ingredienser:
60g blødt smør
150g sukker
1 æg
10g kakao
20ml rød frugtfarve (fx Dr. Oetkers) 
0,5 tsk vanilje ekstrakt
1,25 dl kærnemælk
150g hvedemel
0,5 tsk salt
0,5 tsk natron
1,5 tsk hvidvinseddike
1 potion flødeostglasur

Varm ovnen til 170 grader normal ovn. Pisk smør og sukker let og luftigt, vis du bruger røremaskine, skal du bruge den fladespatel. Tilsæt ægget og pisk til det er godt blandet. Rør kakao, vaniljeessens og frugtfarve sammen til en tyk pasta og kom den i smørblandingen. Tilsæt skiftevis mel og kærnemælk, men skrab siderne ned undervejs. Tilsæt hvidvinseddike, natron og salt og pisk til det hele er godt blandet. 

Fyld muffinsformene 2/3 op og bag i 20-25 minutter. Pynt med flødeost glasur, når de er kølet af.

Flødeost glasur

Flødeost glasur er super godt til red velvet kager, gulerodskager egentlig de fleste slags;)

Ingredienser:
300g flormelis
50g blødt smør
125g flødeost (fuld fed!)

Pisk smør og flødeost homogent, og kom derefter flormelisen i. Men smag til undervejs for mængden af flormelis kan afhænge af hvilke firmaer smørret og flødeosten kommer fra.

lørdag den 23. november 2013

Julemuffins med marcipan

Nu er december snart over os, og for at bringe lidt julestemning til kontoret fixet jeg, de her dejlige muffins. De smager fantastisk i deres enkelthed og appelsinen giver dem en rigtig god lethed.

Ingredienser:
200g blødt smør
175g sukker
3 æg
0,5 dl appelsin saft 
(svare ca til saften fra halvdelen af en stor appelsin)
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
100g revet marcipan
3 tsk bagepulver
200g mel

Pisk smør og sukker let og fluffy. Kom æggene i et af gangene. Kom resten af ingredienserne, bortset fra melet, i og pisk til det er cremet. Herefter tilsættes melet. Fyld muffinsformene 2/3 dele op og bag ved 175 grader i ca. 20 minutter. 

onsdag den 6. november 2013

Hermanns bundegårds dåbskage

Min nærmeste venindes lille dreng blev døbt i søndags, og hende og kæresten havde spurgt om jeg ville lave en dåbskage. Og det sagde jeg selvfølgelig ja til. Men der kom hele 70 mennesker, så lavede hele 3 kager i samme tema. Kagerne er lavet med to drømmekage bunde og en chokolade i midten, samt hindbær og toblerone mousse. Fondanten er hjemmelavet, hvilket desværre gav lidt revner i dyrene.



Detaljerne på kagerne er klart de afgørende elementer:) Er især vild med de små kyllinger nedenfor.







Hjemmelavet karameller


Karamellerne her er helt fantastiske, men kan være lidt tricky. Så bevæbne dig med tålmodighed og køb ind til en ekstra potion første gang. Plus sukkermassen bliver meget varm, så pas på fingerne. Men så snart man har håndelaget er det super nemt og hele umagen hver;)

Ingredienser:
250g sukker
2,5 dl fløde
1 vanilje stang
25 g smør
1 knsp salt

Smelt langsomt sukkeret i en tykbundet pande. Jo mørkere, jo mere smag, men pas på sukkeret ikke brænder på, det kan tydeligt smages!
Nu kommes først smørret og så LANGSOMT fløden i. Det er bedst vis sukkeret ikke størkner, men ingen panik vis det sker. Bare skrue ned og bland til det er smeltet. Skrue derefter op igen.
Lad det koge i ca 10 minutter og kom vaniljekornene og saltet i. Rør løbende i blandingen. Kog indtil boblerne begynder at hænge sammen og massen bliver tydelig mere grynet. Vis du har et stege eller sukker termometer så brug det endelig. Ved 125 grader bliver de lidt bløde og ved 130 grader bliver de hårde. 
Hæld derefter massen ud i en form med olieret bagepapir. Når massen er kølet lidt af skæres der små tern ud. Men det er lidt tricky, for massen skal være så kold, at den ikke bare løber sammen igen, men ikke så kold, at den krakelere når man skære i den. For så bliver de ikke så pæne.
Vis man rammer det rigtige tidspunkt, bliver de super fine:) og så kan de pakkes ind i bagepapir.



Bedstefars skæg kage

Dette er en rigtig prale kage, den ser ganske avanceret ud, men er faktisk ganske nem at lave. Den tager mellem 30 og 45 minutter at lave inkl. bagning. Så den er genial til fx familie komsammen eller skole halløj. Også smager den dejligt:)
Ingredienser:
bund:
275g mel
185g blødt smør
225g sukker
3/4 tsk bagepulver
3 æggeblommer
1,75 dl mælk
Midte:
et glas hindbær marmelade (ribs er også godt)
Top:
3 æggehvider
185g sukker

Del æggene i hvider og æggeblommer. Pisk smør og sukker til bunden grundigt. Kom derefter æggeblommerne i sukker blandingen et efter et under piskning. Bland mel og bagepulver og kom det i sukker blandingen skiftevis med mælken. Når dejen er ensartet kommes den i en bageform og bag ca. 15 min ved 200 grader varmluft. I mens piskes æggehviderne stive, når de danner toppe kommes sukkeret langsomt i. Pisk til det bliver en sej marengs. 
Når bunden er bagt kommes et lag af marmeladen på bunden og marengsen spredes oven på. Nu bages kagen yderlige ca. 15 min ved 200 grader varmluft. Toppene skal være lysebrune på toppen.

onsdag den 30. oktober 2013

Honning creme

Det her er et alternativ til sirup ved fx pandekager, french toast eller vafler.

Ingredienser:
25g smør
3-4 tsk lækker honning

Rør smørret blødt inden honningen tilsættes, bland godt sammen. Smag til for mængden af honning afhænger virkelig meget af smagen i honningen.

Americanske pandekager


De her pandekager er rigtig lækre til brunch eller dessert. De amerikanske er meget tykkere end alm pandekager, og fungere rigtig godt på blinispande eller en spejlægs pande, da de ikke flyder ret meget ud.

Ingredienser:
400g mel
5 dl mælk
2 æg
2 spsk sukker
lidt salt
1,5 tsk bagepulver
2 spsk flydende fedtstof
+ sirup eller honning creme

Pisk mel og mælk helt homogent. Kom de resterende ingredienser i dejen og pisk sammen. Lad gerne dejen stå lidt inden bagning. Bag ca 2 min på hver side:) fedtstof til bagning afhænger af panden, så prøv dig frem:) 
For at give dem lidt mere smag, kan man putte vanilje, kardemomme eller lidt citron i. 

torsdag den 24. oktober 2013

Italiensk marengs smørcreme

Den her smørcreme bliver ikke stiv, så den fungere ikke fantastisk som opsmøring af de helt store kager. Men smager fantastisk som fyld og kan godt bruges til mindre kager:) Men den er lidt tricky og klart nemmest med en røremaskine.
Ingredienser:
5 æggehvider
225g sukker
0,5 dl vand
340g smør

Varm sukker og vand op til 117 grader, men ved svag varme så det ikke karamellisere. Imens piskes æggehviderne helt stive! Forsæt med at piske mens siruppen langsomt hældes i. Lad det piske i 10-15 minutter. Nu kommes smørret i, i små tern. Pisk til det er ensartet. Gå ikke i panik vis det skiller, det skal bare piskes noget mere:)

Hjemmelavet fondant

Jeg har været lidt tilbageholdene med at prøve det af, for havde fået at vide at det var vanskeligt. Men synes faktisk det er ganske nemt og rimelig lige til. Plus det smager noget bedre end det købte og ganske meget bedre at arbejde med. Jeg køber det aldrig færdig igen;)

Ingredienser:
15 skumfiduser (dem fra haribo er bedst)
2 spsk olie
4 spsk vand
mellem 400-500g flormelis

Smelt skumfiduser, olie og vand over vandbad. Langsomt!! Skumfiduserne må ikke blive brune. Når de er helt smeltet, hældes de i en røremaskine (dejkrog) og røres med flormelis. Man kan godt bruge en elpisker, men brug dejkrogene, og vær hurtig med at få startet. For vis skumfiduserne bliver for kolde vil det ikke arbejde flormelisen ind. Tilsæt flormelisen lidt af gangen, til det bliver sejt og dejkrogene har svært ved at arbejde med det. Hæld det ud op bordet og ælt det lidt mere. Det skal være lidt klistret til sidst. Der kan altid arbejdes mere flormelis ind senere, og det arbejder også videre mens det køler ned. Men husk at komme det i en fryse pose, for ellers bliver kanterne tørre og hårde. 
Vis det skal indfarves eller have smag, så put det i inden flormelisen. Men husk med pasta farve skal der næsten ingen ting til. 

mandag den 21. oktober 2013

Oreo cookies

De her cookies er faktisk min svigerindes ide, men min kæreste har, som sagt tidligere, en fascination af oreo's. Faktisk forsvandt de så hurtigt, at jeg ikke nåede at fotografere dem efter bagning ;)


Ingredienser:
225g blødt smør
350g muscovado eller brun farin
2 æg
½ tsk vanilje essens
400g mel
½ tsk salt
2 tsk natron
225g chokolade, helst marabou
150-200g oreo's

Pisk smør og sukker, tilsæt æggene et af gangen. Tilsæt salt, natron, vanilje og tilsidst melet til dejen. Hak chokoladen og rør det i dejen. Læg en klup dej oven på en oreo. Dejen flyder ud omkring oreo'en, så der behøver ikke være ret meget omkring siderne. Bag i ca 12 min ved 175 grader. De skal føles bløde, men må gerne få revner på toppen. Lad dem køle på en rist og nyd lune eller gem i en kagedåse.

Flyende karamel sovs

Ingredienser:
200g sukker
90g smør
1,2 dl fløde
1 tsk maldon sea salt

Smelt sukkeret i en tykbundet pande, men pas på det ikke brænder på! For det kan virkelig smages. Tag sukkeret af varmen og pisk med blødt smør. Dette er klart nemmest med en køkkenmaskine, men man kan også sagtens med en elpisker. Bare pas på at have et klæde over, for det sprøjter nemt og er mega varmt! Når det er homogent, pisk fløden i. Kom det i et lukket glas eller lignende, kan holde sig omkring 2 uger i køleskabet.

Chokolade og karamel kage

Min elskede sukkergris af en lillesøster er lige blevet 16 år, og hun ønskede sig en kage med karamel og chokolade. Den smager fantastisk, men man spiser kun et stykke dog;) Kagen er bygget op af fire lag bunde, en vanilje, en karamel, en karamel og chokolade samt en chokolade bund, med flydende karamel imellem hvert lag.
Ingredienser:
Vanilje og chokolade bund:
225g blød smør
225g sukker
225g mel
1 tsk bagepulver
3 æg
1,5 dl neutral yoghurt
1 tsk vanilje essens
3-4 spsk kakaopulver 
Karamelbunde:
225g blød smør
225g lys muscovado eller brun farin
225g mel
1 tsk bagepulver
3 æg
1,5 dl neutral yoghurt
1 spsk kakaopulver 
Pynt:
en potion karamel sovs eller et glas dolce le leche
140g lys chokolade
140g mørk chokolade
3 dl fløde

Bland alle ingredienserne til de først bunde, bortset fra kakaopulveret! Pisk godt. Del dejen i to, det er omkring 440g i hver. Pisk kakaopulveret i en af potionerne. Kom dem i en 20cm springform og bag i ca 25 min ved 180 grader. Men hold øje med at de ikke får for meget, for så bliver de tørre:/ Gentag for karamelbundene. Vis de ligner hinanden for meget kan man tilføje lidt ekstra kakao i den ene bund. Bundene skal gerne have fire forskellige farver:
Når bundene er kolde skæres toppen af, så de bliver lige høje og flade på toppen. Stabel bundene med et lag karamel i mellem. Kage bliver rigtig flot når man skære ind i den. Start med chokoladebunden, da den er den tungeste, slut af med vaniljen. 
Mens den lige står og sætter sig, kan man lave chokolade pynten. Smelt al chokoladen over vandbad, tag af varmen og rør fløden i. Her har jeg pisket det op for at give det lidt lethed, men det størkner alligevel og farven bliver ikke helt så fin desværre:/ Men kagen er så fin, når man tager et stykke.

lørdag den 5. oktober 2013

Oreo cheese cake

Cheese cake er en af mine favorit kager. Her har jeg brugt oreos i stedet for digestive kiks, men man kan bare udskifte dem igen. 


Ingredienser:
Bund:
200 g oreos
2 spsk kakao
125 g smeltet smør
Top:
900 g smøre ost (philadelphia)
190 g sukker
1 spsk vanilje essens
4 æg

Oreos'ne blændes fint, pisk med kakao og smeltet smør. Det bliver noget grynet, men det bliver rigtig godt. Pres det ned i bunden af formen og stil den på køl. Pisk osten med sukkeret og vaniljen rigtig godt. Pisk æggene i et af gangen. Pisk kun til ostedejen er ensartet, for vis den piskes for længe deler den. Fordel dejen på formen. Bag kagen i ovenen i 40 min ved 150 grader, men stil formen i en højkantet bradepande og fyld bradepanden med vand. Den føles lidt ubagt, men den sætter sig i løbet af natten. For efter bagningen skal kagen stå (i formen!) i køleskabet natten over. 

Brunsviger

Der er altid meget diskurtion om hvorvidt en kagemand skal være en brunsviger eller en vandbakkelse. I vores familie er det en brunsviger fra bageren, men til min fødselsdag ville jeg prøve kræfter med at lave den selv:)
Ingredienserne:
Dej:

2,5 dl sødmælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
4 æg
1 tsk kardemomme
600 g hvedemel
Fyld:
200 g smør
200 g farin

Mælken lunes til fingervarme. Gæren smuldres og blandes i mælken. Bland sukker, kardemomme, salt, æg og ca halvdelen af melet i. Tilsæt det bløde smør og det sidste mel til dejen er glat og smidig. Beklæd en bradepande med bagepapir og "spred" dejen ud der på. Det er kan ikke rigtig smøres ud, så det er nemmest at bruge fingerne. Lad dejen hæve en times tid.

Smelt smøret og farinen ved svag varme, pas på det kan brænde på! Når det er godt blandet hældes det på den hævede dej. Tryk dybe huller i dejen med enden af en grydeske. Så fordeler fyldet sig ned i dem. Lad dejen hæve yderligere 15 minutter. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. Men hold øje med den for den bliver tør vis den får for længe. 

Pynt med fx slik eller marcipan for at give den et festligt præg:)



Citronmåne

Jeg har brugt denne kage som bunde i min egen fødselsdagskage. De er virkelig lækre og giver et dejlig friskt pust. 
Ingredienser:
100 g revet marcipan
200 g smør
200 g sukker
1 vaniljestang
skallen fra 3 citroner (må selvfølgelig ikke være overflade behandlet!)
saften fra 3 citroner
4 æg
100 g mel
80 g kartoffelmel
2 tsk bagepulver

Bland marcipan, smør, sukker og vanilje korn grundigt. Riv citronskallen ned i smørret, og pres derefter citronerne godt og kom det i også. Pisk godt. Kom æggene i et af gangen. Giver en lidt underlig konsistens, men den bliver veldig fin. Vend de tørre ingredienser i. Bag midt i ovnen i omkring 45 minutter, men tjek til den, for den kan skulle have mere. 


Flødeboller med smag

Flødebollerne her forsvandt som dug fra solen. De er lidt anderledes og smager forfriskende godt.
Jeg har lavet bundene lidt anderledes denne gang, for vi har en del der ikke kan lide marcipan. 
Ingredienser til bunden, passer til 1-2 plader:
2 æggeblommer
90 g sukker
80 g blødt smør
120 g mel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk fint salt

Pisk æggeblommerne og sukkeret hvidt. Pisk derefter smøret i, det er vigtig at det er lidt blødt (stue temperatur). Tilsæt bagefter de tørre ingredienser. Det bliver lidt smulret og usammenhængende vis man bruger en el-pisker. Så tryk det sammen med fingerne til sidst. Rul ud i 4 mm's tykkelse mellem to stykker bagepapir og stil i køleskabet en halv times tid. Løsen bagepapiret på begge sider og stik små runde bunde ud. Bag bunderne i ca. 15 min ved 170 grader ved varmluft. Lad dem køle HELT ned inden de sprøjtes med fuld.

Jeg har benyttet samme opskrift på fyldet som på mit andet indlæg flødeboller. Men har har jeg lavet to smags varianter, hindbær og rosen. I begge har jeg tilsat lidt lyserødt farvepasta, lidt forskellig mængde dog. Ved hindbær har jeg tilsat mellem 1-2 spsk hindbæressens (kan fåes i føtex fx), ved roser har jeg udbyttet al vandet med Rosenvand (fåes fx i salling).

Romkugler af kagerester

Efter en bryllupskage eller anden stor kage er der altid rester tilovers. Og jeg har det med at fryse det ned hvergang. Så der samler sig efterhånden en hel del. Men denne opskrift er helt vildt lækker til at komme af med det. Denne gang har mine mindre søstre hjulpet, derfor det lidt vilde krymmel. Synes selv de er bedst med kokos uden på. 

Ingredienser:
1000 g kage rester
400 g smeltet chokolade
2 spsk romessens 
150 g marcipan
4-5 spsk hindbær marmelade
Kokosmel og krymmel

Det skal siges at man sagtens kan sænke mængden af chokolade og tilsætte mere hindbær marmelade. Smuler kage resterne meget fint. Det er ærligtalt ikke særlig nemt at gøre med en blender, så jeg tog mig tiden til at smuldre det med fingerne. Så kan man også fjerne de stykker, der er for klæbrige eller tørre, undervejs. Riv marcipanen og bland det med kage resterne. Bland derefter romessens og smeltet chokolade i. Bland hindbær marmelade i til sidst, for det er lidt forskelligt hvor meget der skal i. 
 Jeg har brugt min el-pisker, men det kan klart anbefales at bruge en røremaskine.
Når dejen føles rigtig kan de rulles. Jeg kan bedst lide at lave dem 2-3 cm i diameter, men man kan sagtens lave dem i bager størrelse. Vis man vil lave dem mere voksen venlige, kan man skifte noget af romessensen og marmeladen ud med lidt stærk espresso. 




Oreo brownie

Min kæreste har en fascination af oreo's pt, så da han og hans bedsteven gerne ville have dessert, lavede jeg denne ganske fantastisk brownie.

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
175 g usaltet smør
325 g sukker
125 g mel
3 æg
200-300 g oreo's

Smelt smørret og chokoladen over vandbad. Pisk sukkeret i chokolade massen til det er godt blandet. Det virker lidt grynet. Pisk melet i og æggene et af gangen. Pisk godt, det skifter farve undervejs. Vend oreo stykker i. Jeg har brugt mini oreo's og pisket dem i, så knuses de nemlig lidt. Men ellers kan man også ligge dem i bunden, giver et rigtig flot look, når man skære i den.




lørdag den 21. september 2013

Hjerteformede Hindbærsnitter


Så er det ved at være min fødselsdag, og i den forbindelse ville jeg tage lidt kage med på arbejdet. Da en af mine arbejdskammeraters ynglingskage er hindbærsnitter, slog jeg på det:) Denne opskrift giver ca. 15 styk

Ingredienser:
½ vaniljestang
70g flormelis
150g tempereret smør
250g mel
1 tsk bagepulver
½ dl vand
Hindbærsyltetøj
flormelis til glasur
krymmel

Flæk vaniljesangen på langs og skrap kornene ud. Bland med en lille smule flormelis med knivspidsen. Bland vaniljesukkeret med resten af flormelisen, smøret, mel og bagepulver. Man kan bruge en håndmixer, men er klart bedre i en røremaskine. Når det er godt blandet, æltes vandet i. Dejen stilles nu i køleskabet. 
Tag dejen ud af køleskabet efter 30 minutter. Rul den ud på bordet med noget mel, i ca 3 mm's tykkelse. Jeg har stukket dem ud med en hjerte form, men man kan sagtens bare bage den i hel form, og så skære snitterne ud. 
Bag snitterne i ca. 10 minutter i min ovn. De skal være lidt stive, men skal også føles lidt ubagte. Ellers bliver de for sprøde. 
Når de er kolde, kan man finde dem der passer bedst sammen to og to. Hov lav noget glasur først, ikke alt for tyndt. Dette er bare en blanding af flormelis og vand.
 Smør glasur på det ene hjerne (den med over siden op) med en kniv, drys straks med krymmel. Ellers vil det ikke sidde fast.
Kom derefter syltetøj på den anden, men kom endelig ikke for meget på. For så løber det ned af siden, når man bidder i dem.
 Lig dem oven på hinanden og vola, fine hjerteformede hindbærsnitter. Opbevar dem i en kagedåse og spis dem i løbet af et par dage:)


mandag den 9. september 2013

Bryllupskage til Stig og Mette

Da min far og hans Mette skulle giftes 7.9.13, kastede jeg mig ud i min første bryllupskage. Brudeparret havde valgt, gennem flere smagninger;), at kagen skulle indeholde hyldeblomst mousse, hvid chokolade mousse og friske hindbær og blåbær. Bundene er lavet af drømmekage dryppet med vaniljesirup. Opskrifterne er her på bloggen. Da der var inviteret 110 mennesker til reseption, havde jeg regnet mig frem til at vi skulle bruge 5 etager. Jeg har brugt et skema, jeg fandt på et debat forum. Det regner lidt for meget kage, men så er der jo bare lidt til de næste dage:) Stativet her er lejet hos specialkøbmanden i Aarhus.
Mousserne blevet lavet over flere gange, faktisk var der så meget, at jeg ikke havde skåle der var store nok. Så efter en ordenlig rengøring brugte jeg grøntsagsskufferne i køleskabet.
Jeg samlede dem i min lejlighed i Aarhus, inde i deres bageringe. Derved var de ikke så følsomme under transporten til Mariager, hvor brylluppet blev holdet. Et lille heads-up de nedderste bageringe kan ikke være i ovnen, så de skal samles af flere stykker fra en bradepande. Den nedderste var også så stor at jeg ikke kunne pynte den mens den skulle være på køl. 
Så det betød en lidt hurtig exit fra kirken, og en hurtig dekorering af siden og samling ude på bordet. Men den blev nu helt flot;)