lørdag den 5. oktober 2013

Romkugler af kagerester

Efter en bryllupskage eller anden stor kage er der altid rester tilovers. Og jeg har det med at fryse det ned hvergang. Så der samler sig efterhånden en hel del. Men denne opskrift er helt vildt lækker til at komme af med det. Denne gang har mine mindre søstre hjulpet, derfor det lidt vilde krymmel. Synes selv de er bedst med kokos uden på. 

Ingredienser:
1000 g kage rester
400 g smeltet chokolade
2 spsk romessens 
150 g marcipan
4-5 spsk hindbær marmelade
Kokosmel og krymmel

Det skal siges at man sagtens kan sænke mængden af chokolade og tilsætte mere hindbær marmelade. Smuler kage resterne meget fint. Det er ærligtalt ikke særlig nemt at gøre med en blender, så jeg tog mig tiden til at smuldre det med fingerne. Så kan man også fjerne de stykker, der er for klæbrige eller tørre, undervejs. Riv marcipanen og bland det med kage resterne. Bland derefter romessens og smeltet chokolade i. Bland hindbær marmelade i til sidst, for det er lidt forskelligt hvor meget der skal i. 
 Jeg har brugt min el-pisker, men det kan klart anbefales at bruge en røremaskine.
Når dejen føles rigtig kan de rulles. Jeg kan bedst lide at lave dem 2-3 cm i diameter, men man kan sagtens lave dem i bager størrelse. Vis man vil lave dem mere voksen venlige, kan man skifte noget af romessensen og marmeladen ud med lidt stærk espresso. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar