lørdag den 5. oktober 2013

Brunsviger

Der er altid meget diskurtion om hvorvidt en kagemand skal være en brunsviger eller en vandbakkelse. I vores familie er det en brunsviger fra bageren, men til min fødselsdag ville jeg prøve kræfter med at lave den selv:)
Ingredienserne:
Dej:

2,5 dl sødmælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
4 æg
1 tsk kardemomme
600 g hvedemel
Fyld:
200 g smør
200 g farin

Mælken lunes til fingervarme. Gæren smuldres og blandes i mælken. Bland sukker, kardemomme, salt, æg og ca halvdelen af melet i. Tilsæt det bløde smør og det sidste mel til dejen er glat og smidig. Beklæd en bradepande med bagepapir og "spred" dejen ud der på. Det er kan ikke rigtig smøres ud, så det er nemmest at bruge fingerne. Lad dejen hæve en times tid.

Smelt smøret og farinen ved svag varme, pas på det kan brænde på! Når det er godt blandet hældes det på den hævede dej. Tryk dybe huller i dejen med enden af en grydeske. Så fordeler fyldet sig ned i dem. Lad dejen hæve yderligere 15 minutter. Bag ved 200 grader i ca. 30 minutter. Men hold øje med den for den bliver tør vis den får for længe. 

Pynt med fx slik eller marcipan for at give den et festligt præg:)



Ingen kommentarer:

Send en kommentar