mandag den 18. august 2014

Kanelsnurre ala meyer

Min kæreste elsker kanelsnegle! Så til barselbesøgende har jeg bagt den her version:) eller rettere har puttet dem i fryseren. De er frosset ubagte, men vi bagte et par stykker, bare for at prøve. Og de smager bare SÅ godt! Men de er lidt omfattende pga den lange ælte tid.
Ingredienser:
5 dl kold sødmælk
50g gær
1 æg
1 kg hvedemel
150g sukker
15g salt
12g kardemomme
150g smør
Fyld:
250g blødt smør
250g sukker
4 spsk stødt kanel

Gæren røres ud i mælken. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme, ælt til dejen er glat og fin. Det er hundrede gange nemmere i en røremaskine! For det tager ca. 20 min. Skær smørret i små tern og ælt det ned i dejen. Dette tager igen omkring 20 min. Hold øje med maskinen, for den kan godt blive noget varm... Lade dejen hæve lunt i 1,5 time med et klæde over.

Bland kanel, sukker og smør. Rul dejen ud til et stort rektangel på ca. 40 x 50 cm. Smør kanel-sukker smørret ud på dejen. Fold 1/3 af dejen ind over fra højre og derefter, den sidste 1/3 fra venstre ind over. Rul dejen ud til ca 30 x 60cm. Skær strimler på ca 1-2 cm i bredden. Jeg har halveret dem fordi jeg ikke synes de skal blive alt for store. Hold fast i enderne og snor dejen. Tvist og lad lukningen være nederst. Lad dem hæve et par timer, pensel dem med sammenpisket æg og drys med sukker. Bag dem ved 200 grader i omkring 15 min.

De kan sagtens fryses, men inden de bages. Lad dem hæve længe og pak dem ned med papir imellem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar