Ingredienser:
250g blødt smør
200g sukker
1 vaniljestang
1 æg
350g hvedemel
Smør, sukker og vanilje piskes. Ægget tilsættes og piskes godt sammen, herefter tilsættes melet. Rul dejen til en pølse på ca 5 cm i diameter. Dejen stilles i køleskabet i mindst 1,5 time, pakket ind i folie. Skær dem i 5mm skiver og bag dem ca 10 min ved 200 grader.
Nogle af de varianter jeg har haft hæld med:
Snørre med marmelade:
Rulles ud mellem to stykker bagepapir. Kom et lag syltetøj på dejen og rul den sammen til en pølse. Kom den i køleskabet til stiv.
Snørre med kakao:
Del dejen i to, og bland den ene halvdel med et par spsk kakaopulver. Rul dejene ud mellem bagepapir, læg dem oven på hinanden og rul dem til en pølse. Stil i køleskabet til stiv, for så er den nemmere at skære ud.
Med chokoladestykker:
Tilsæt ca 100g hakket chokolade til dejen, inden den pakkes til køleskabet.
Rullet i mandel og sukker:
Bland lidt mandel mel eller fint hakkede mandler med grov rørsukker eller perlesukker. Rul den kølede dej i blandingen lige inde den skæres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar