mandag den 18. august 2014

1 dej, så mange muligheder!

Da vi snart bliver forældre, har jeg bagt forskellige ting til fryseren eller til kagedåsen. Dejen her kan laves til så mange forskellige småkager. Selve grunddejen laves sådan:

Ingredienser:
250g blødt smør
200g sukker
1 vaniljestang
1 æg
350g hvedemel

Smør, sukker og vanilje piskes. Ægget tilsættes og piskes godt sammen, herefter tilsættes melet. Rul dejen til en pølse på ca 5 cm i diameter. Dejen stilles i køleskabet i mindst 1,5 time, pakket ind i folie. Skær dem i 5mm skiver og bag dem ca 10 min ved 200 grader.

Nogle af de varianter jeg har haft hæld med:

Snørre med marmelade:
Rulles ud mellem to stykker bagepapir. Kom et lag syltetøj på dejen og rul den sammen til en pølse. Kom den i køleskabet til stiv. 

Snørre med kakao:
Del dejen i to, og bland den ene halvdel med et par spsk kakaopulver. Rul dejene ud mellem bagepapir, læg dem oven på hinanden og rul dem til en pølse. Stil i køleskabet til stiv, for så er den nemmere at skære ud.

Med chokoladestykker:
Tilsæt ca 100g hakket chokolade til dejen, inden den pakkes til køleskabet.

Rullet i mandel og sukker:
Bland lidt mandel mel eller fint hakkede mandler med grov rørsukker eller perlesukker. Rul den kølede dej i blandingen lige inde den skæres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar